بخش بیوشیمی

آزمایشگاه از دو بخش بیوشیمی خون و ادرار تشکیل شده است، بخش بیوشیمی از مهم ترین بخش های آزمایشگاه محسوب می شود، در این بخش علاوه بر انجام تست های روتین بیوشیمی، تست های دیگری نیز انجام می شود.
این بخش از مجهزترین بخش های آزمایشگاه می باشد که تست های مانند تری گلیسیرید HDL، LDL، VLDL، SGOT، SGPT، ALK و فسفر ، آلبومین ، بیلی روبین ، گلوبین ، میکروآلبومین و پروتئین و توتال اشاره کرد.
در بخش بیوشیمی دستگاه های گوناگونی وجود دارد نظیر اتوآنالایزر و چند دستگاه آزمایش سدیم ، الکترولیت ، لیتیم و…
در بخش بیوشیمی آزمایشگاه پاستور علاوه بر داشتن دستگاه های مجهز و پیشرفته دارای نیروی متخصص و مجرب در این بخش می باشد.

بخش بیوشیمی آزمایشگاه از دو بخش بیوشیمی خون و ادرار تشکیل شده است ، بخش بیوشیمی از مهم ترین بخش های آزمایشگاه محسوب می شود ، در این بخش علاوه بر انجام تست های روتین بیوشیمی ، تست های دیگری نیز انجام می شود.

بیوشیمی خون

خون مایعی است که با توجه به آن می توان به بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات پی برد. همواره مقادیر ثابتی از عناصر در خون وجود دارد که تنها با آزمایش خون می توان به میزان آنها در بدن پی برد. این فاکتورها شامل موارد زیر است:
– مواد شیمیایی مانند میزان گلوکز یا همان قند خون (قبل و بعد از خوردن صبحانه)، اوره، اسید اوریک و انسولین، انواع مواد لیپیدی مانند تری‌گلیسیریدو …
– املاح مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، لیتیم، آهن، فسفر، آنزیم‌ها مانند آسپارتات آمینوترنسفراز، گلوتامیک-اگزالواستیک ترانس‌آمیناز و…
– هورمون‌ها مانند هورمون‌های تیروئید و پروتئین‌ها مانند آلبومین، فریتین، ترنسفرین، هموگلوبین
هر کدام از فاکتورهای گفته شده  با واحدهای خاص خود  بیان می‌شوند که به صورت گرم و میلی‌گرم در لیتر خون، تعداد در واحد حجم خون، درصد حجمی از خون و … گزارش می شوند که اصطلاحا به این فاکتورها اندکس می گویند.

بیوشیمی ادرار

ادرار مایعی است که به وسیله کلیه ها از خون جدا شده و به وسیله مجاری ادراری به مثانه برده می شود.
ادرار شامل مواد معدنی مثل کلريدها، سولفاتها و فسفاتها و  مواد  آلی مثل اوره، اسید اوریک و کراتینین می باشد ولی قسمت عمده آن  از آب تشکیل شده.
این بخش از قسمت های مهم تشخیصی است که با نمونه ادرار و بررسی آن می توان به بیماریهای کلیوی ، اختلالات هموليتيك ، بيماري هاي متابوليك و اختلالات مجاری ادراری و مثانه و وجود عفونت پی برد.به این صورت که در این بخش پس از دریافت نمونه از نظر ظاهری مورد بررسی قرار می گیرد و رنگ، بو، میزان شفافیت و وزن مخصوص  و PH  ادرار گزارش می شود و در صورت درخواست پزشک کشت ادرار انجام می شود.
سپس با استفاده از نوار ادرار می توان وجود به خون، پروتئین، کتون، قند در ادرار  و میزان  آن پی برد.
سپس رسوب ادرار از نظر میکروسکوپی مورد بررسی قرار می گیرد و میزان سلولهای پوششی مجاری، کست (Cast) ، کریستال، موکوس و میزان RBC ، WBC  و باکتری های موجود در ادرار بیان می شود.باید توجه شود که وجود باکتری در ادرار خانمها طبیعی است ولی در ادرار مردان نباید وجود داشته باشد و وجود آن نشانه عفونت ادراری است.
مشاهده اسپرم در بررسی میکروسکوپی نمونه ادرارآقایان امر مهمی حساب می شود.
در بخش بیوشیمی آزمایش‌های قند، اوره، كراتینین، كلسترول، تری‌گلیسیرید، اسیداوریك، بیلی‌روبین، كلسیم، فسفر، پروتئین، آلبومین، یونوگرام، SGOT، SGPT، AIP، LDH و گازومتری و…. انجام می‌شود که لیست کامل آنها در بخش تست های آزمایشگاهی ذکر شده است.
این بخش از مجهزترین بخش های آزمایشگاه می باشد که تست های مانند تری گلیسیرید ، HDL، LDL، VLDL، SGOT، SGPT، ALK و فسفر ، آلبومین ، بیلی روبین ، گلوبین ، میکروآلبومین و پروتئین و توتال اشاره کرد.
در بخش بیوشیمی دستگاه های گوناگونی وجود دارد نظیر اتوآنالایزر و چند دستگاه آزمایش سدیم ، الکترولیت ، لیتیم و…
در بخش بیوشیمی آزمایشگاه پاستور علاوه بر داشتن دستگاه های مجهز و پیشرفته دارای نیروی متخصص و مجرب در این بخش می باشد.

پیمایش به بالا